Ilyen volt a születésünnep


“Megmutatjuk, hogy nincsenek egyedül a kecskeméti édesanyák” – ilyen volt a Születésünnep

2018. 05. 28.

A várandóság, a szülés, és a gyermeknevelés a világon az egyik legnemesebb, legcsodálatosabb, de egyben a legnehezebb feladat is a nőknek. Viszont a kecskeméti kismamák nagyon kiváltságos helyzetben vannak, hiszen már 4. éve hatalmas segítséget kapnak a Születésünnep programsorozat által.

A szervezők Kovács-Dandi Csilla és Szabó Annamária szívüket, lelküket beletéve szeretnék megmutatni a városban élő édesanyáknak, hogy nincsenek egyedül, hiszen Kecskeméten Anyának lenni és Családban élni jó! A Születésünnep programjai nem csak a résztvevőket hozza össze, de a programtartókat, szervezőket is egy kis családdá kovácsolta össze.

Mi is köszönjük, hogy ott álltok az édesanyák mellett a legnehezebb pillanataikban, és ölelő kezeket nyújtotok feléjük!

Csilla mesélt nekünk, hogy milyen is volt a 2018-as Születésünnep, fogadjátok szeretettel:

A Születésünnep programsorozatot Patik Réka álmodta meg 4 évvel ezelőtt, a Szabóné Rita által szervezett Születés hete folytatásaként. Eleinte az volt a célja, hogy megmutathassák magukat a kecskeméti baba-mama klubok, körök.

Évről évre egyre többen csatlakoztak az eseményhez. A negyedik Születésünnepre több mint 40 szakember kovácsolódott össze a jó cél érdekében, hogy segítséget, támogatást, információt nyújtsanak a városban élő várandósoknak, édesanyáknak. A programkínálatban 2018-ban több mint 80 foglalkozás, előadás, bemutató szerepelt, melyeket mind ingyenesen látogathattak a családok. Külön öröm volt számunkra, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kórházat is be tudtuk jobban vonni.

A séta a szülészeten program mellett beszélgethettünk Dr. Kelemen Edit főorvosnővel, Dr. Bánfalvi Attila főorvos úrral. A visszajelzések alapján az édesanyáknak nagy élmény volt, hogy kötetlenül, szabadon kérdezhettek tőlük, ők pedig készségesen, legjobb tudásuk szerint válaszoltak.

Köszönetképpen átnyújtottunk egy molínót, melyen az anyák és apák jó tapasztalatait gyűjtöttük össze, amiért hálásak a kórház dolgozóinak. Előzetes egyeztetést követően főorvos úr elfogadta, hogy a Születésünnep – az édesanyákat képviselve – átnyújtson egy “Családbarát javaslatok” témájú levelet is.

Ez a kórház nyitottságát mutatja a párbeszédre, amely szakmai kerekasztal keretében folytatódik a közeljövőben. Reméljük, a javaslatok nyomán további pozitív változásokat tapasztalhatunk majd a szülészeten és a gyermekágyas osztályon.

A Születésünnep célja a nyugodt várandósság, a pozitív szülésélmény és az önfeledt gyermeknevelés támogatása. A hónapokig tartó háttérmunka meghozta gyümölcsét, mind a rendezvénysorozaton, mind a záróünnepségen nagyon sokan voltunk. Többek jöttek oda hozzánk, gratuláltak és megköszönték a munkánkat. Sajnálták, hogy csak 10 napig tart a rendezvény, hiszen most kezdtek belejönni, várták a következő napokat és folyamatosan figyelték a programokat május 6. és 16. között.

A jelenléti ívek alapján több mint 700 résztvevőnk volt a 10 nap során. Megköszönve lelkesedésüket, támogatóinknak hála 79 ajándékot sorsolhattunk ki azok között, akik elhozták három pecsétes útlevelüket a záróünnepségre. A nagy többség 3-4 útlevéllel érkezett, ez azt jelenti, hogy 9-12 programra is ellátogattak a Születésünnepen.

Reméljük mindenki megtalálta a számára megfelelő érdekes programot! Jövőre is várunk mindenkit nagy szeretettel a Születésünnep csapata nevében:

Kovács-Dandi Csilla és Szabó Annamária szervezők

Ha észrevételed, kérdésed, kérésed lenne, lépj velünk kapcsolatba: szuletesunnep@gmail.com

Programtartóink elérhetőek a weboldalunk “Rólunk” füle alatt: www.szuletesunnep.hu